OPHØRSUDSALG 60% RABAT med koden OPHØR60 - Fri fragt ved køb over 299kr Efter rabat

Bæredygtighedsopdateringer

Her hos nfavour tror vi på at elske de ting vi ejer. Det lyder meget nemt og enkelt, men lad os gå lidt mere i dybden, så vi virkelig kan forklare hvad det betyder for os lige nu.

Uanset hvilket produkter vi vælger, så prøver vi altid at vælge produkterne med omhu. Bare det at stille sig selv spørgsmålet "er det hvad jeg faktisk har brug for nu?" eller "vil dette gøre mit liv bedre?" kan faktisk gøre en stor forskel, når det kommer til købsbeslutninger. Vi køber ikke ting, når de er på tilbud bare for at købe dem - medmindre det selvfølgelig er noget som vi har været på udkig efter i et stykke tid. Vi køber heller ikke ting bare fordi de ser smukke ud og nogen tidligere har sagt ”jeg er glad for dette produkt”. Hvis der ikke er noget reelt behov for dette produkt i vores liv, hvad er så pointen i at eje det?

Ser du, zerowaste og plastikfri livsstil handler ikke kun om at skifte til zerowaste produkter, det handler snarere mere om dine valg og dine prioriteter. Det ville eksempelvis ikke være særlig fornuftigt at smide alle dine engangs-vatrondeller ud som du tidligere har købt...
Læs mere →

Hvorfor skal alle eje en safety razor af metal?Hvis du aldrig har hørt om en safety razor eller kender til dens eksistens, så vær forberedt på at blive begejstret for at lære mere om hvorfor de er så populære, og hvorfor så mange mennesker over hele verden skifter til plastikfri barbering. For nogle er det primært grundet det økonomiske aspekt, andre har det godt med at vide, at de har taget et skridt med at begrænse deres kulstofaftryk, andre elsker det for dens enkelhed og det smukke design. Men fordelene ved en barberskraber af metal rækker langt ud over dette!

 

1. Hudirritation fra barberingHvis du får hudirritation fra barbering og har kæmpet med det i årevis - så kan en safety razor muligvis hjælpe. For at forhindre razor burn skal du have et rent OG skarpt blad hver gang du barberer dig. Når du bruger en plastik barberskraber, er den MEGET modtagelig for tilstopning: når der er tilstoppet, vil bakterier begynde at opbygge sig, hvilket kan resultere i irriteret hud. Årsagen til at det er mindre sandsynligt at du får irritation fra en barberskraber af metal er, at du let og hurtigt kan rense den - når du bruger en plastikskraber derimod, har du 5 blade på tværs af dit ansigt. Hvis du ikke ændrer det regelmæssigt, har du pludselig 5 kedelige blade fyldt med bakterier, der går over dit ansigt - det giver altså derfor mening, hvorfor det er så let at få røde pletter og irritationer på din hud, hvis du har følsom hud. Igen garanterer brugen af en metal barberskraber ikke, at irritation stopper - men det er dog meget mere sandsynligt. Du kan også prøve at bruge naturlig barbersæbe, en sæbe der ikke indeholder forskellige kemikalier - den kan du finde her

 

2. Spar penge Du ved sandsynligvis at de største omkostninger når det kommer til barbering, ligger i patronerne og ikke i barberskraberen. Prisen for en pakke med 5 patroner spænder fra 50 til 100 kr, hvorimod prisen for en hel pakke på 5-10 barberblade (dem, du skal bruge til din metal-barberskraber) ofte er mindre end 15 kr! Hvert blad er ligesom en patron - det vil vare i dage eller uger, baseret på dit hår og hvor ofte du barberer dig.

 

3. Det er plastfrit


Den største fordel er en åbenlys fordel - du behøver ikke at købe plastikskrabere og patroner, der næsten altid også leveres med plastemballage. Mange billioner af barberskrabere bliver smidt ud hvert år, et beløb der er svært at forestille sig. Det er en enorm mængde unødvendig plast! Interessant kendsgerning: plastik tager gennemsnitligt ca. 1000 år at nedbryde. Det er tretten generationer: dine tip, tip, tip, tip, tip, tip, tip, tip, tip, tip, tip oldebørn vil være i stand til at finde dine disponible barberskrabere.

4. Det er en 'køb mig én gang' ting  Safety razors er lavet af metal - det er meget usandsynligt at du vil ødelægge den, selvom du virkelig prøver. Bare hold den ren ved at vaske den, brug bløde materialer til at tørre den af og hold den tør - dette vil sikre, at din barberskraber ser ud og fungerer som ny i mange, mange år.

 

5. Det føles godt og ser smukt ud 
Enhver besøgende på dit badeværelse vil bemærke en smukdesignet barberskraber. Den ser fantastisk ud og den føles godt i hånden. Du kan få en barberskraber der tilbyder en simpel ‘butterfly’ bevægelse til at udskifte bladet, hvilket gør det ekstremt let at bruge skraberen. Hvis du vil gå efter noget mere vintage, skal du kigge på vores standard safety razor, 3-dels-barberskraberen. 

Ingen grund til at vente - vær en del af de andre hundredevis af heldige ejere af vores barberskrabere. Vi garanterer, at du ikke vil fortryde det!

Læs mere →

Hvorfor startede vi N.favour?

 

Hvorfor startede vi N.favour?

Fordi vi går ind for eller er ‘in favour’ for bæredygtige muligheder, og vi ønsker at gøre en forskel!

For et godt stykke tid siden indså vi, at vi ikke bare kunne håbe på at en anden skulle komme med en plan for, hvordan man kunne reducere CO2 og tage alle beslutninger om, hvordan man skulle vende den globale opvarmning, men at vi først og fremmest selv måtte starte med at gøre en forskel i vores hverdag. Hvis nu de fleste af os mennesker tænker over hvad vi køber, og tager et bevidst valg når det kommer til forbrug - især ikke-genanvendelig eller plastforbrug - forestil dig så hvor stor en indflydelse det kan have på problemerne i forbindelse med forurening og CO2?

 

Når man ser på hvor meget plastikaffald der er i lossepladserne og verdenshavene på vores planet - plastiksugerør, plastikfryseposer, plastiktandbørster og alt muligt andet - hvem ellers, hvis ikke os, skal ændre noget i vores liv, selvom hver et skridt vi tager er små? Disse små valg kan til tider virke bitte små og egentlig lidt ligegyldige, men ganger man det med millioner eller endda milliarder mennesker over hele verden, vil det resultere i enorme positive ændringer. Det gør os glade at kunne se, at opmærksomheden er vokset så meget på det seneste, og nu tager flere og flere mennesker over hele verden disse nødvendige skridt der skal til, for at bidrage til en lykkelig og mulig fremtid på vores dejlige planet.

 

Vi startede selv ud med at være mere bevidste om de valg og køb som vi tog, prøvede at undgå plastik så vidt muligt - især engangsplast, vi minimerede vores forbrug, kiggede efter genbrug og valgte at cykle eller tage offentlig transport. Det kunne til tider være rigtig svært, og der var mange produkter vi ledte efter og efterspurgte, men som vi ikke kunne finde. Vi valgte derfor selv at få produkterne på markedet!

 

Vi har nu et godt kendskab til hvordan man kan leve mere bæredygtigt og gøre en forskel, og har her 3 “simple” ændringer som du måske kan benytte dig af i din grønnere hverdag. Disse praktiske skridt som du kan tage lige nu, kan bidrage til at løse nogle af de største problemer, som vores planet står overfor.

 

  1. Hvis ikke du allerede gør det, så kan du starte med at lave ændringer i din daglige rutine ved at reducere forbruget samt minimere mængden af ​​plastik i hverdagen. Vælg derfor helst produkter og varer der kommer med minimal eller ingen indpakning!

    Vi indrømmer gerne at det kan være svært og det at være forbruger i 2019 ofte kræver, at du køber produkter pakket ind i plast og plastemballage, da det meste desværre er pakket ind - madindkøb, rengøringsmidler, plejeprodukter mm. Men der er heldigvis flere og flere grønne muligheder på markedet idag - vi skal bare være opmærksomme på det og støtte disse producenter, så der kommer endnu mere fokus og derved forhåbentligt også mindre plastikindpakning.

  2. Vores mest foretrukne koncept, som vi opdagede dengang, kaldes de 3R’er - reduce, reuse, recycle. At reducere og købe mindre og kun købe de ting som vi faktisk har brug for - at genanvende produkterne i stedet for at købe engangsprodukter - og tilslut sørge for at genbruge eller recycle, når tiden er kommet til dette. Idéen er super enkel, men alligevel meget betydningsfuld.

  3. En sidste enkel ændring du kan følge er, at minimere forbruget eller helt at undgå produkter, der er lavet af engangsplast - da plastik bogstaveligt talt er overalt på vores planet nu (det er endda i fødekæden!).

Disse eksempler på hvad man kan ændre i hverdagen for at gøre en forskel, har vi selv implementeret i vores liv, og det har gjort, at vores brand er skabt som den er idag - vi kunne ikke selv finde det vi havde brug for, så vi skabte dem i stedet! Hvert produkt er enten beregnet til at blive genanvendt - om det så er madposer, økologiske rondeller, indkøbsposer osv. - eller det er en erstatning for engangsprodukter af plast - eksempelvis barberskraber af metal, bambus vatpinde eller bambus tandbørster.

 

Det var dog en hård udfordring - vores team har haft erfaring med at arbejde med fabrikker fra hele verden, og vi vidste, at det ville blive en udfordring med forsendelse af produkterne - fabrikker er vant til at pakke alt ind i tonsvis af plast og emballage for at forhindre skader under forsendelse, netop fordi de muligvis er ansvarlige for det beskadigede gods. Et andet problem var pålidelige kilder. Vi ønskede eksempelvis ikke at have bambusprodukter lavet med bambus der er skåret i de områder, hvor pandaer kan blive påvirket, eller bomuld der ikke er økologisk - da det forurener jorden med masser af kemikalier. Vi var nødt til at søge efter fabrikker over hele verden i flere måneder, indtil vi kunne være tilfredse, og indtil vi kunne finde fabrikker, der deler de samme værdier som os. Det er stadig meget hårdt og udfordrende, men vi gør det bedste vi kan.

 

I løbet af de få måneder hvor vi har været åbne, har vi gjort det muligt for vores kunder at holde sig væk fra en stor mængde af plastik, plastik der heldigvis ikke bliver brugt, og derfor ikke ender i oceanerne - heriblandt engangs- sugerør, vandflasker, indkøbsposer og barberskrabere. Men dette er bare begyndelsen.

 

Tjek vores mest essentielle bæredygtige produkter til badeværelse, køkken eller endda fitness, og fortæl os hvad vi ellers skal arbejde med i fremtiden. Vi er altid glade for at høre fra vores kunder!

Læs mere →

7 enkle måder at reducere plast og affald

Kan du huske den stakkels berømte skildpadde der fik navnet Peanut? Skildpadden fik navnet fordi han blev fanget i plastik fra en sixpack da han var en baby, og det lykkedes ham aldrig at undslippe, så plastikken sad rundt om ham i flere år - han fortsatte med at vokse men var stadig fanget i plastikken, og da han blev opdaget, havde skjoldet en form der lignede en peanut. Den kunne simpelthen ikke vokse med, men var i stedet helt klemt sammen. Samtidig var Peanut blevet skadet i lungerne grundet plastikken.  

 

Hvad hvis vi forestiller os hvor mange andre dyr der lige nu kæmper for deres liv på grund af alle plastflasker, poser og tons vis af skrald, der flyder rundt i oceanerne såvel som på lossepladserne. Nogle siger endda at plast allerede findes i vores fødekæde - i følge en undersøgelse kommer plastiske mikropartikler ind i fiskekødet, fisk der bliver spist af mennesker. 

Nu vil mange nok sige “jamen vi kan bare genanvende plastik”. Den triste sandhed er, at det meste af plasten i verden aldrig genanvendes, derudover kan genanvendelsesprocessen af plast producere massevis af CO2. Mere end det, en masse plast der skal genanvendes, ender faktisk ikke i brug igen - det bruges som brændstof til energianlæg.

 

Plantning af træer og oprydning ved havet og strandene… lad os håbe på at der ikke er behov for det i fremtiden, lad os håbe på at vi ikke overforurener, men i stedet passer på vores dejlige planet - løsningen på alt det her er at vi alle skal reducere vores forbrug - vi skal øge kulturen af genbrug og genanvendelse og samtidig skære ned på plastemballage. Kapitalismen har gjort en masse gode ting for os mennesker, men det har ramt meget hårdt på vores planet. Og for at kunne fortsætte med at nyde vores hjem, vores planet, er vi nødt til at lære at være bevidste om vores købsbeslutninger.

 

Det er nok ikke nødvendigt at fortsætte med at skrive om alt dette - vi er alle nok godt klar over at vi skal passe på miljøet. Så lad os gå direkte videre til de tips vi har samlet sammen - tips der kan hjælpe dig med at reducere forbruget på længere sigt samt eliminere en masse plast fra dit liv og vores planet.

 

 

1. Medbring din egen taske. Virkelig!

Plastik er over alt og bliver brugt i store mængder dagligt. Supermarkeder er vant til at pakke alt i tonsvis af emballage og plastfolie - og idéen bag dette er sådan set god nok, da det beskytter produkterne imod ødelæggelse og snavs under transporten. Desværre skaber det bare en enorm mængde emballageaffald. Oven i alt dette plastik er det bestemt ikke den bedste idé at købe en ny plastikpose hver gang du handler ind (og er ude og shoppe eller skal hente takeaway mad). Hvis du har nogle plastikposer i hjemmet, skal du ikke smide dem ud, bare fordi du nu gerne vil leve grønnere og vil undgå plastik. Pointen med at være grønnere er at få mest muligt ud af hvert eneste produkt du har, og bruge det så længe som muligt. Hvis alle dine gamle plastikposer ikke kan bruges længere, kan du måske nu anskaffe dig en pose der kan bruges i årevis. Men hvis du beslutter dig for at købe en genanvendelig bomuldspose, kan du prøve at vælge en i økologisk bomuld - for mængden af ​​kemikalier der bruges til dyrkning af almindelig bomuld er massiv, hvorimod det ikke er tilfældet med økologisk bomuld. Her er dem vi vil anbefale.

 

2. Køb i bulk

Da der stadig er ganske mange produkter som vi alle har brug, men som kommer i plastemballering, kan du prøve at købe dem der sælges i bulk - altså i store mængder. Dette reducerer mængden af ​​emballage som du alligevel skal smide ud, da man i dette tilfælde ikke har brug for at pakke alle produkterne ned i mange små pakker.

 

3. Brug genanvendelige poser og kasser til opbevaring af mad

I stedet for at bruge fryseposer, papirposer eller plastikposer til at opbevare mad i køleskabet eller i fryseren, kan du bruge andre materialer. Materialer der kan vaskes og genanvendes, så de ikke bliver smidt ud efter kun at blive brugt en enkelt gang. Dette kunne være rustfrie stålbeholdere, madkasser eller silikoneposer der kan bruges i mange år. Opbevaringsbokse der er lavet af disse materialer kan holde i årtier (hvis ikke længere) hvis de tages hånd om. Hvis du leder efter nogle med lækagesikring, kan vi stærkt anbefale at du prøver disse silikoneposer. De kan blandt andet bruges til at komme i fryseren, køleskabet og som madpose og kan vaskes i opvaskemaskinen. De er helt fantastiske og bliver helt sikkert uundværlige i fremtiden. De kan bruges til at opbevare stort set alt hvad du har brug for at opbevare.

 

4. Brug genanvendelige sugerør

Desværre er der stadig mange restauranter, barer og caféer der giver dig dine drikkevarer med sugerør i. Hvis du vil være med til at passe på planeten og undgå plastik, så kan du i dette tilfælde bede din tjener om ikke at komme et sugerør i, når du giver din bestilling. Plastsugerør er en af ​​de største bidragydere til plastforurening og kan findes overalt i naturen - men de skal ikke ende der! Når du er vært til en fest hjemme eller drikker en sodavand eller en smoothie, så kan du prøve disse sugerør i rustfrit stål eller i silikone. Gå all in? Få et genanvendeligt bambus bestiksæt der har en bærepose og inkluderer et bambussugerør. Ja, der er generalt så mange forskellige typer genanvendelige sugerør nu, at du let er i stand til at finde lige netop den type, der passer til dig!

 

5. Skift til bæredygtige badeværelsesmuligheder når du løber tør for dine nuværende forsyninger

Badeværelsesprodukter er nok den næststørste produktkategori. Plastiktandbørster? Skift til bambus, de holder så længe og gør et godt stykke arbejde (her er en, hvis du leder efter en). Flydende shampoo i plastbeholdere kan erstattes med shampoobarer (du kan prøve disse, ikke nok med at de reducerer brugen af plast, de gør også dit hår sundt og lækkert, da de indeholder helt naturlige ingredienser). Brug for bæredygtig barbering? Vores forfædre har brugt rustfrit stål barberskrabere i årtier, men alligevel kom der på et tidspunkt store virksomheder ind og lærte os at bruge plastik barberskrabere - skrabere der skal købes igen og igen, og bliver smidt ud efter kort tid. Vi har et udvalg af barberskrabere af metal hvoraf der kommer en pakke med rustfrie stålblade med - du vil ikke kun kunne spare på plast og emballering, du vil også spare en masse penge, for de almindelige rustfrie stålblade man skal bruge, er enormt billige.

 

6. Makeup rutine

Nogle mennesker synes måske at det ikke gør så meget at smide en engangs vatrondel eller en vådserviet ud i skraldespanden hver gang de skal bruge den. Men hvis vi prøver at tælle den samlede mængde rondeller og servietter som vi bruger i et helt år, bliver det hurtigt en enorm mængde affald. Derfor skifter zerowastere vatrondeller og klude ud til nogle der kan genanvendes; det er superenkelt og kan ikke kun være godt for miljøet, men også for din hud, hvis du går efter økologisk bomuld eller antibakteriel bambus. Her er de økologiske bomulds og bambusrondeller og økologiske bambusklude. De er håndlavede og har en overlegen kvalitet.

  

7. Brugte produkter

Sidst men ikke mindst, foreslår vi at begynde at købe brugte produkter. Fra tøj til møbler og elektronik er det ofte ikke nødvendigt at købe et nyt produkt, og du kan finde masser af fantastiske produkter der enten aldrig er blevet brugt eller som har været i brug i en meget kort periode og stadig er i helt perfekt stand. Jo længere produkternes livscyklus er, jo bedre er det for vores miljø - mindre CO2 fra produktion og genanvendelse, mindre emballering, mindre forbrug.

 

 

Vi håber at du fandt disse råd nyttige, og hvis du eventuelt har egne gode råd som du tror vil være til gavn for andre, er du velkommen til at kontakte os på info@nfavour.dk, så vi og andre også kan lære af dig!

Læs mere →

Nye økologiske produkter på shoppen

Først og fremmest vil vi starte ud med at takke jer alle for den fantastiske støtte og feedback vi har modtaget. Det er overvældene og samtidig virkelig dejligt at få bekræftet, at der er så mange der er på vej hen mod den samme retning. Nemlig at tænke på klimaet og derfor gerne vil være mere bæredygtige!
Læs mere →