OPHØRSUDSALG 60% RABAT med koden OPHØR60 - Fri fragt ved køb over 299kr Efter rabat

7 enkle måder at reducere plast og affald

Kan du huske den stakkels berømte skildpadde der fik navnet Peanut? Skildpadden fik navnet fordi han blev fanget i plastik fra en sixpack da han var en baby, og det lykkedes ham aldrig at undslippe, så plastikken sad rundt om ham i flere år - han fortsatte med at vokse men var stadig fanget i plastikken, og da han blev opdaget, havde skjoldet en form der lignede en peanut. Den kunne simpelthen ikke vokse med, men var i stedet helt klemt sammen. Samtidig var Peanut blevet skadet i lungerne grundet plastikken.  

 

Hvad hvis vi forestiller os hvor mange andre dyr der lige nu kæmper for deres liv på grund af alle plastflasker, poser og tons vis af skrald, der flyder rundt i oceanerne såvel som på lossepladserne. Nogle siger endda at plast allerede findes i vores fødekæde - i følge en undersøgelse kommer plastiske mikropartikler ind i fiskekødet, fisk der bliver spist af mennesker. 

Nu vil mange nok sige “jamen vi kan bare genanvende plastik”. Den triste sandhed er, at det meste af plasten i verden aldrig genanvendes, derudover kan genanvendelsesprocessen af plast producere massevis af CO2. Mere end det, en masse plast der skal genanvendes, ender faktisk ikke i brug igen - det bruges som brændstof til energianlæg.

 

Plantning af træer og oprydning ved havet og strandene… lad os håbe på at der ikke er behov for det i fremtiden, lad os håbe på at vi ikke overforurener, men i stedet passer på vores dejlige planet - løsningen på alt det her er at vi alle skal reducere vores forbrug - vi skal øge kulturen af genbrug og genanvendelse og samtidig skære ned på plastemballage. Kapitalismen har gjort en masse gode ting for os mennesker, men det har ramt meget hårdt på vores planet. Og for at kunne fortsætte med at nyde vores hjem, vores planet, er vi nødt til at lære at være bevidste om vores købsbeslutninger.

 

Det er nok ikke nødvendigt at fortsætte med at skrive om alt dette - vi er alle nok godt klar over at vi skal passe på miljøet. Så lad os gå direkte videre til de tips vi har samlet sammen - tips der kan hjælpe dig med at reducere forbruget på længere sigt samt eliminere en masse plast fra dit liv og vores planet.

 

 

1. Medbring din egen taske. Virkelig!

Plastik er over alt og bliver brugt i store mængder dagligt. Supermarkeder er vant til at pakke alt i tonsvis af emballage og plastfolie - og idéen bag dette er sådan set god nok, da det beskytter produkterne imod ødelæggelse og snavs under transporten. Desværre skaber det bare en enorm mængde emballageaffald. Oven i alt dette plastik er det bestemt ikke den bedste idé at købe en ny plastikpose hver gang du handler ind (og er ude og shoppe eller skal hente takeaway mad). Hvis du har nogle plastikposer i hjemmet, skal du ikke smide dem ud, bare fordi du nu gerne vil leve grønnere og vil undgå plastik. Pointen med at være grønnere er at få mest muligt ud af hvert eneste produkt du har, og bruge det så længe som muligt. Hvis alle dine gamle plastikposer ikke kan bruges længere, kan du måske nu anskaffe dig en pose der kan bruges i årevis. Men hvis du beslutter dig for at købe en genanvendelig bomuldspose, kan du prøve at vælge en i økologisk bomuld - for mængden af ​​kemikalier der bruges til dyrkning af almindelig bomuld er massiv, hvorimod det ikke er tilfældet med økologisk bomuld. Her er dem vi vil anbefale.

 

2. Køb i bulk

Da der stadig er ganske mange produkter som vi alle har brug, men som kommer i plastemballering, kan du prøve at købe dem der sælges i bulk - altså i store mængder. Dette reducerer mængden af ​​emballage som du alligevel skal smide ud, da man i dette tilfælde ikke har brug for at pakke alle produkterne ned i mange små pakker.

 

3. Brug genanvendelige poser og kasser til opbevaring af mad

I stedet for at bruge fryseposer, papirposer eller plastikposer til at opbevare mad i køleskabet eller i fryseren, kan du bruge andre materialer. Materialer der kan vaskes og genanvendes, så de ikke bliver smidt ud efter kun at blive brugt en enkelt gang. Dette kunne være rustfrie stålbeholdere, madkasser eller silikoneposer der kan bruges i mange år. Opbevaringsbokse der er lavet af disse materialer kan holde i årtier (hvis ikke længere) hvis de tages hånd om. Hvis du leder efter nogle med lækagesikring, kan vi stærkt anbefale at du prøver disse silikoneposer. De kan blandt andet bruges til at komme i fryseren, køleskabet og som madpose og kan vaskes i opvaskemaskinen. De er helt fantastiske og bliver helt sikkert uundværlige i fremtiden. De kan bruges til at opbevare stort set alt hvad du har brug for at opbevare.

 

4. Brug genanvendelige sugerør

Desværre er der stadig mange restauranter, barer og caféer der giver dig dine drikkevarer med sugerør i. Hvis du vil være med til at passe på planeten og undgå plastik, så kan du i dette tilfælde bede din tjener om ikke at komme et sugerør i, når du giver din bestilling. Plastsugerør er en af ​​de største bidragydere til plastforurening og kan findes overalt i naturen - men de skal ikke ende der! Når du er vært til en fest hjemme eller drikker en sodavand eller en smoothie, så kan du prøve disse sugerør i rustfrit stål eller i silikone. Gå all in? Få et genanvendeligt bambus bestiksæt der har en bærepose og inkluderer et bambussugerør. Ja, der er generalt så mange forskellige typer genanvendelige sugerør nu, at du let er i stand til at finde lige netop den type, der passer til dig!

 

5. Skift til bæredygtige badeværelsesmuligheder når du løber tør for dine nuværende forsyninger

Badeværelsesprodukter er nok den næststørste produktkategori. Plastiktandbørster? Skift til bambus, de holder så længe og gør et godt stykke arbejde (her er en, hvis du leder efter en). Flydende shampoo i plastbeholdere kan erstattes med shampoobarer (du kan prøve disse, ikke nok med at de reducerer brugen af plast, de gør også dit hår sundt og lækkert, da de indeholder helt naturlige ingredienser). Brug for bæredygtig barbering? Vores forfædre har brugt rustfrit stål barberskrabere i årtier, men alligevel kom der på et tidspunkt store virksomheder ind og lærte os at bruge plastik barberskrabere - skrabere der skal købes igen og igen, og bliver smidt ud efter kort tid. Vi har et udvalg af barberskrabere af metal hvoraf der kommer en pakke med rustfrie stålblade med - du vil ikke kun kunne spare på plast og emballering, du vil også spare en masse penge, for de almindelige rustfrie stålblade man skal bruge, er enormt billige.

 

6. Makeup rutine

Nogle mennesker synes måske at det ikke gør så meget at smide en engangs vatrondel eller en vådserviet ud i skraldespanden hver gang de skal bruge den. Men hvis vi prøver at tælle den samlede mængde rondeller og servietter som vi bruger i et helt år, bliver det hurtigt en enorm mængde affald. Derfor skifter zerowastere vatrondeller og klude ud til nogle der kan genanvendes; det er superenkelt og kan ikke kun være godt for miljøet, men også for din hud, hvis du går efter økologisk bomuld eller antibakteriel bambus. Her er de økologiske bomulds og bambusrondeller og økologiske bambusklude. De er håndlavede og har en overlegen kvalitet.

  

7. Brugte produkter

Sidst men ikke mindst, foreslår vi at begynde at købe brugte produkter. Fra tøj til møbler og elektronik er det ofte ikke nødvendigt at købe et nyt produkt, og du kan finde masser af fantastiske produkter der enten aldrig er blevet brugt eller som har været i brug i en meget kort periode og stadig er i helt perfekt stand. Jo længere produkternes livscyklus er, jo bedre er det for vores miljø - mindre CO2 fra produktion og genanvendelse, mindre emballering, mindre forbrug.

 

 

Vi håber at du fandt disse råd nyttige, og hvis du eventuelt har egne gode råd som du tror vil være til gavn for andre, er du velkommen til at kontakte os på info@nfavour.dk, så vi og andre også kan lære af dig!

← Ældre indlæg Nyere indlæg →