Spar op til 30% lige nu! 2-3 dages levering med GLS. Gratis forsendelse på alle ordrer over 299 kr.

Hvorfor startede vi N.favour?

 

Hvorfor startede vi N.favour?

Fordi vi går ind for eller er ‘in favour’ for bæredygtige muligheder, og vi ønsker at gøre en forskel!

For et godt stykke tid siden indså vi, at vi ikke bare kunne håbe på at en anden skulle komme med en plan for, hvordan man kunne reducere CO2 og tage alle beslutninger om, hvordan man skulle vende den globale opvarmning, men at vi først og fremmest selv måtte starte med at gøre en forskel i vores hverdag. Hvis nu de fleste af os mennesker tænker over hvad vi køber, og tager et bevidst valg når det kommer til forbrug - især ikke-genanvendelig eller plastforbrug - forestil dig så hvor stor en indflydelse det kan have på problemerne i forbindelse med forurening og CO2?

 

Når man ser på hvor meget plastikaffald der er i lossepladserne og verdenshavene på vores planet - plastiksugerør, plastikfryseposer, plastiktandbørster og alt muligt andet - hvem ellers, hvis ikke os, skal ændre noget i vores liv, selvom hver et skridt vi tager er små? Disse små valg kan til tider virke bitte små og egentlig lidt ligegyldige, men ganger man det med millioner eller endda milliarder mennesker over hele verden, vil det resultere i enorme positive ændringer. Det gør os glade at kunne se, at opmærksomheden er vokset så meget på det seneste, og nu tager flere og flere mennesker over hele verden disse nødvendige skridt der skal til, for at bidrage til en lykkelig og mulig fremtid på vores dejlige planet.

 

Vi startede selv ud med at være mere bevidste om de valg og køb som vi tog, prøvede at undgå plastik så vidt muligt - især engangsplast, vi minimerede vores forbrug, kiggede efter genbrug og valgte at cykle eller tage offentlig transport. Det kunne til tider være rigtig svært, og der var mange produkter vi ledte efter og efterspurgte, men som vi ikke kunne finde. Vi valgte derfor selv at få produkterne på markedet!

 

Vi har nu et godt kendskab til hvordan man kan leve mere bæredygtigt og gøre en forskel, og har her 3 “simple” ændringer som du måske kan benytte dig af i din grønnere hverdag. Disse praktiske skridt som du kan tage lige nu, kan bidrage til at løse nogle af de største problemer, som vores planet står overfor.

 

  1. Hvis ikke du allerede gør det, så kan du starte med at lave ændringer i din daglige rutine ved at reducere forbruget samt minimere mængden af ​​plastik i hverdagen. Vælg derfor helst produkter og varer der kommer med minimal eller ingen indpakning!

    Vi indrømmer gerne at det kan være svært og det at være forbruger i 2019 ofte kræver, at du køber produkter pakket ind i plast og plastemballage, da det meste desværre er pakket ind - madindkøb, rengøringsmidler, plejeprodukter mm. Men der er heldigvis flere og flere grønne muligheder på markedet idag - vi skal bare være opmærksomme på det og støtte disse producenter, så der kommer endnu mere fokus og derved forhåbentligt også mindre plastikindpakning.

  2. Vores mest foretrukne koncept, som vi opdagede dengang, kaldes de 3R’er - reduce, reuse, recycle. At reducere og købe mindre og kun købe de ting som vi faktisk har brug for - at genanvende produkterne i stedet for at købe engangsprodukter - og tilslut sørge for at genbruge eller recycle, når tiden er kommet til dette. Idéen er super enkel, men alligevel meget betydningsfuld.

  3. En sidste enkel ændring du kan følge er, at minimere forbruget eller helt at undgå produkter, der er lavet af engangsplast - da plastik bogstaveligt talt er overalt på vores planet nu (det er endda i fødekæden!).

Disse eksempler på hvad man kan ændre i hverdagen for at gøre en forskel, har vi selv implementeret i vores liv, og det har gjort, at vores brand er skabt som den er idag - vi kunne ikke selv finde det vi havde brug for, så vi skabte dem i stedet! Hvert produkt er enten beregnet til at blive genanvendt - om det så er madposer, økologiske rondeller, indkøbsposer osv. - eller det er en erstatning for engangsprodukter af plast - eksempelvis barberskraber af metal, bambus vatpinde eller bambus tandbørster.

 

Det var dog en hård udfordring - vores team har haft erfaring med at arbejde med fabrikker fra hele verden, og vi vidste, at det ville blive en udfordring med forsendelse af produkterne - fabrikker er vant til at pakke alt ind i tonsvis af plast og emballage for at forhindre skader under forsendelse, netop fordi de muligvis er ansvarlige for det beskadigede gods. Et andet problem var pålidelige kilder. Vi ønskede eksempelvis ikke at have bambusprodukter lavet med bambus der er skåret i de områder, hvor pandaer kan blive påvirket, eller bomuld der ikke er økologisk - da det forurener jorden med masser af kemikalier. Vi var nødt til at søge efter fabrikker over hele verden i flere måneder, indtil vi kunne være tilfredse, og indtil vi kunne finde fabrikker, der deler de samme værdier som os. Det er stadig meget hårdt og udfordrende, men vi gør det bedste vi kan.

 

I løbet af de få måneder hvor vi har været åbne, har vi gjort det muligt for vores kunder at holde sig væk fra en stor mængde af plastik, plastik der heldigvis ikke bliver brugt, og derfor ikke ender i oceanerne - heriblandt engangs- sugerør, vandflasker, indkøbsposer og barberskrabere. Men dette er bare begyndelsen.

 

Tjek vores mest essentielle bæredygtige produkter til badeværelse, køkken eller endda fitness, og fortæl os hvad vi ellers skal arbejde med i fremtiden. Vi er altid glade for at høre fra vores kunder!

← Ældre indlæg Nyere indlæg →